Odbornici Novog Sada sutra i o urbanističkim planovima

VIDEO K9: Za sutra je zakazana 26. po redu Sednica Skupštine Novog Sada na čijem je Dnevnom redu 50 tačaka. Odbornice i odbornici, koji će zasedati u velikoj sali Skupštine Vojvodine, u prvom delu će raspravljati o odlukama koji se odnose na urbanizam, među kojima su planovi generalne i detaljne regulacije, ali i izmene i dopune pojedinih planova.

0
21

Pred njima će se naći i odluke iz oblasti socijalne zaštite, kao što su dodele stambene podrške kupovinom stana za dvočlano, četvoročlano i petočlano domaćinstvo, kao i odluke o otuđenju stanova iz javne svojine grada, koji su dodeljeni u zakup izbeglim licima u Čeneju i Veterniku.

Na dnevnom redu su i ozveštaji lokalnog ombudsmana za 2021. godinu, kao i o radu Pravobranilaštva Grada Novog Sada za prošlu godinu, a biće rasprave i o Izveštajima o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada za 2021. godinu te o radu Gradskog štaba za vanredne situacije u prošloj godini i planu rada za 2022.

Predlog odluke o ustanovama kulture, prema kojoj se pored ranije osnovanih, uvodi novoosnovana ustanova kulture čiji je osnivač Grad – mađarski kulturni centar ,,Petefi Šandor“, takođe je na dnevnom redu sednice, a odbornice i odbornici će raspravljati i o postavljanju skulpturnog dela „Čovek jelen“, delo vajara Nikole Zarića, u centralnom delu Limanskog parka.

Na sutrašnjoj sednici će se naći i odluke koje se tiču aktivnosti gradskih komunalnih preduzeća te Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove i Stambene agencije za 2021.

Teme sednice, biće, između ostalog i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike Novog Sada za ovu godinu, izmenea i dopune Odluke o programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2022, kao i nekoliko predloga rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini grada Gradskoj biblioteci, Centru za socijalni rad, te mesnim zajednicama „Bukovac“, „Podbara“, „Sava Kovačević“ i „Kovilj“.

Odbornici i odbornice će raspravaljati i o nazivima ulica u Veterniku i Novom Sadu, kao i o pojedinim kadrovskim rešenjima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.