Odbornici (ne)zadovoljni izvršenjem budžeta

VIDEO K9: Izvršenjem gradskog budžeta Novog Sada u prvoj polovini zadovoljni su odbornici koalicije na vlasti, dok je opozicija glasala protiv usvajanja ovog Izveštaja na današnjoj sednici gradskog parlamenta.

0
72

Na prvoj sednici Skupštine Grada Novog Sada održanoj nakon letnje pauze, gradski odbornici odlučivali su o brojnim urbanističkim planovima u koje spadaju izmene delova postojećih planova generalne i detaljne regulacije, zatim izmene koje se tiču programa rada javnih službi, kao što je ulaganje u održavanje puteva, a među 44 tačke dnevnog reda je i Izveštaj o izvršenju gradskog budžeta za prvih šest meseci ove godine.

Opozicioni odbornici glasali su protiv izvršenja budžeta jer, kako kažu, neodoljivo podseća na sve prethodne, a takođe su imali zamerke i na urbanističke planove koji su, prema njihovim rečima, napravljeni tako da pogoduju samo investitorima.

Na današnjoj sednici radikali su postavili pitanja da li su poskupeli krediti koje je Novi Sad podigao za završetak sportskog kompleksa u Futogu kao i krediti za električne autobuse i koliko će to sve sada građane da košta. Takođe su kritikovali i nadogradnju stare zgrade Dnevnika.

Pomenimo i da je među urbanističkim planovima i izmena Plana generalne regulacije koja se tiče proširenja kapaciteta Dečje bolnice, koju su podržale sve odborničke grupe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.