Odbornici i o urbanističkim planovima

VIDEO K9: Posle kraće pauze u zasedanju, danas su se ponovo sastali odbornice i odbornici Novog Sada na 26. po redu sednici gradskog parlamenta.

0
71

Planski dokumenti usvojeni na današnjoj senici Skupštine Novog Sada bili su i među najvažnijim od pedesetak tačaka dnevnog reda o kojima su raspravljali odbornici, a među njima i Izrada plana detaljne regulacije radne zone Sever uz autoputa kod Kaća i Predlog plana generalne regulacije uz Bulevar Evrope u gradu.

Kada je reč o urbanističkim planovima, u DSS Miloš Jovanović smatraju da je nastavljena, kako kažu, dosadašnja politika ove vlasti te da su planirani objekti u pojedinim kvartovima grada i dalje prekomerne visine za Novi Sad.

Radikali su izneli primedbe na rad gradskog ombudsmana, za koji smatraju da je nepotrebna institucija, kao i Gradskog pravobranilaštva koje nije, kako kažu odgovorilo na njihove primedbe, ali su podržali predlog o izmenama naziva ulica, koje su i izneli kao predlog na obeležavanju stogodišnjice Velikog rata.

Imena žena koje su obeležile srpsku istoriju nosiće u Veterniku ulica Marije K. Jovanović, ulica Mare Đorđević Malagurski, ulica Katice Rajčić, ulica Maide Sudarević, ulica Milice Tomić, ulica Olge Stanković i ulica Anastasije Manojlović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.