Odbornici danas o urbanističkim planovima

VIDEO K9: Prva tačka današnje sednice Skupštine Novog Sada je Plan detaljne regulacije Univerzitetskog parka u okviru kojeg je predviđena i izgradnja muzeja posvećenog Đorđu Balaševiću, poznatom novosadskom kantautoru. Odbornici opozicionih stranaka istakli su uoči sednice da ne podržavaju ovaj plan, jer smatraju da muzeju nije mesto u Univerzitetskom parku, kao i da i dalje nije jasno kako bi ovaj objekat trebalo da izgleda.

0
28

U prostorijama Omladinskog centra „OPENS“ pre nekoliko dana je predstavljeno idejno rešenje muzeja posvećenog Đorđu Balaševiću, o kojem su raspravljali odrbornici Novog sada u okviru prve tačke dnevnog reda – Plana detaljne regulacije Univerzitetskog parka.

U Demokratskoj stranci Srbije su stava da je predstavljanje idejnog rešenja Muzeja, pre njegovog zvaničnog usvajanja – neprihvatljivo, pa su oni već su na početku sednice predložili da se ova tačka skine sa dnevnog reda i odloži za neki naredni period. U DSS-u smatraju da muzej posvećen Balaševiću treba da bude izgrađen na Salajci, gde je kantautor i živeo, a navode i i da postoji predlog da muzej svoje mesto dobije u okviru rekonstruisanog Spensa.

Mnoga pitanja u vezi sa ovim zdanjem su nejasna i otvorena, smatra Bojan Radojević. Dodaje da nije jasno ko će finansirati izgradnju muzeja i ko je finansirao izradu njegove makete. Izgradnji muzeja se protive i odbornici Srpske radiklane stranke koji su mišljenja da je neprimereno na zelenoj površini budućeg Univerzitetskog parka graditi novi objekat površine više stotina kvadratnih metara.

Pred odbornicima Skupštine grada danas je, između ostalog i Urbanistički plan bivšeg Rasadnika, na koji su građani ranije podneli više primedbi i zahteva da se na tom prostoru ne dozvoli stambena gradnja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.