Odbojkašice Srbije otputovale u Rio

VIDEO K9: Srpske odbojkašice su otputovale u prestonicu Olimpijskih igara, gde će u sutra (22,15) igrati protiv Japana, u petak (22,15) sa Italijom, a u nedelju (15.05) sa Brazilom. Takmičenje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naša selekcija počeće 7. avgusta utakmicom protiv Italije, objavila je danas Svetska odbojkaška federacija (FIVB).

469

Naše odbojkašice u četvrtak startuju na Gran-priju, što će im biti odlično zagevanje pred Olimpijske igre u Riju.

Igrom reprezentacije sa klupe će dirigovati pomoćnik selektora Zorana Terzića Aleksandar Vladisavljev, a šansu da se iskažu dobile su: Bojana Živković, Danica Radenković (tehničari), Jovana Brakočević, Sanja Malagurski (korektori), Silvija Popović, Suzana Ćebić (libera), Jovana Stevanović, Mina Popović, Jovana Kocić (blokeri), Tijana Malešević, Bjanka Buša i Ivana Đerisilo (primači).

Utakmice će se igrati u “Karioka areni 1”, koja se nalazi u olimpijskom kompleksu “Bara de Tižuka”, gde će se na Igrama održati košarkaški turnir.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je u grupi B na Olimpijskim igrama i i takmičenje će početi 7. avgusta utakmicom protiv Italije.

OI, odbojka, žene, grupa B:
7. avgust (03.35 h) Srbija – Italija
8. avgust (22.05 h) Srbija – Portoriko
10. avgust (20.00 h) Srbija – SAD
12. avgust (14.30 h) Srbija – Kina
14. avgust (14.30 h) Srbija – Holandija

Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri selekcije iz obe grupe.

U Grupi A su Brazil, Rusija, Japan, Južna Koreja, Argentina i Kamerun.

Odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru biće odigran u dvorani Markanazinjo od 6. do 20. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.