Odbojkaši Vojvodine spremni za Finalni turnir Kupa Srbije

VIDEO K9: Predstojeći vikend za odbojkaše je u znaku završnog turnira Kupa Srbije u Požarevcu. Trofej brani Vojvodina, koja se sutra u polufinalu sastaje sa domaćinom, ekipom Mladog radnika. Finalni susret biće odigran u nedelju.

497

Finalni turnir Kupa Srbije za odbojkaše dolazi u pravom trenutku za branioce trofeja, rekao je trener Strahinja Kozić, a ambicije su i ovog puta velike.

“Osvojili smo jedan trofej, a još uvek smo aktuelni osvajači Kupa i sigurno da ćemo učiniti sve da taj trofej ostane u našim vitrinama. Imamo 14 kupova, znamo kako se igra na ovom takmičenju. U javnosti se već priča o nekom velikom finalu između nas i Crvene zvezde, ali se mi ne opterećijemo s tim, samo razmišljamo o ovoj prvoj utakmici”, naveo je Kozić.

On je dodao da je ekipa posle dužeg vremena kompletna, uigrana i da s nestrpljenjem predstojeći turnir. Do finala će, rekao je jedan od najiskusnijih dobojkaša Vojvodine NS seme Borislav Petrović, stići korak po korak, a prvi je sutra protiv domaćina u Požarevcu.

“Ekipa je intenzivno trenirala, na jednom višem nivou i trenutno pokazujemo najbolju igru, smatram da će to biti dovoljno za finale i u finalu. Želim da osvojim ovaj Kup, da posle moje povrede i nekog debija u Francuskoj, igram finale jednog velikog takmičenja”, rekao je Petrović.

Ove sezone Mladi radnik je rang niže, ali su sačuvali tim, napredovali su, stabilizovali se, a tamo su i dva mlada igrača Vojvodine NS seme na pozajmici, naveo je sportski direktor Nikola Marić i dodao da u Požarevcu očekuje lepu sportsku priredbu, ali i da veruje da ekipa Vojvodine može do cilja.

“Što se nas tiče, ambicije su sigurno pobedničke. Optimista sam, ekipa dobro radi, atmosfera je pozitivna. Želim da budemo pravi, da motivacija bude na niovu, da kvalitet igre bude adekvatan sastavu koji imamo i onda će i rezultat doći”, kazao je Marić.

Polufinale 51. odbojkaškog Kupa Srbije počinje u subotu od 18 časova, dok je meč između Crvene zvezde i Novog Pazara na programu u 20,30. Utakmica za pobednički trofej biće odigrana u nedelju u 18 časova u sportskom centru „Požarevac”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.