ODBIJENI SVI AMANDMANI O REKONSTRUKCIJI

764

VIDEO K9: Narodni poslanici su danas nastavili raspravu i podnošenje amandmana povodom rekonstrukcije vlade, a po završetku rasrpave o amandmanima poslanici će se izjasniti o navedenom rešenju. Prethodno, vlada Srbije nije usvojila ni jedan amandman opozicije.

Opozicija je ukupno podnela 39 amandmana na predložene izmene i dopune zakona o ministarstvima,ali vlada nije prihvatila ni jedan od njih.

Među amandmanima koje je uložila LDP je i onaj kojim se traži da se najkasnije do 31. oktobra ove godine sačini plan reorganizacije ministarstava, ukidanja nepotrebnih radnih mesta i efikasnijeg trošenja javnih sredstava.URS amandmanima traži da se ne razdvaja Ministarstvo finansija i privrede na dva posebna ministarstva, ali i da se Minsitasrstvo energetike, razvoja i životne sredine podeli na minsitarstvo energetike i ministarstvo za zaštitu životne sredine.Demokate smatraju da predložene izmene Zakona treba popraviti tako što će se smanjiti predviđeni rok za donošenje pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta.I DS smatra da treba formirati ministarstvo zaštite životne sredine, prirodnih resursa i prostornog planiranja, kao i ministarstvo energetike i rudarstva, uz napomenu da broj ministarstva ostaje isti kao u predloženim izmenama Zakona.Poslanik Halimi uložio je jedan amandman kojim se predlaže uvođenje ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Po završetku rasprave i usvajanja izmena Zakona o ministarstvima, sutra se očekuje sednica na kojoj će biti konstatovane ostavke ministara koji neće biti u rekonstruisanoj vladi, a zatim od petka i sednica na kojoj će se birati novi članovi kabineta premijera Ivice Dačića.

Posle toga sledi polaganje zakletve i novi kabinet može da počne da radi, rekao je Babić, koji je uveren da će taj posao biti završen do kraja sedmice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.