Od Tornika tri gondole vode na tri strane

VIDEO K9: Naredne godine mogla bi početi izgradnja nove gondole na Zlatiboru, od vrha Tornik do Pribojske Banje, najavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

0
53

Sva dokumentacija za izgradnju nove gondole od zlatiborskog vrha Tornik do Pribojske Banje trebala bi biti spremna do kraja ove godine, tako da bi gradnja mogla počet već početkom sledeće, izjavio je predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović, povodom jučerašnje najave predsednika Republike Aleksandra Vučića da će Tornik u čajetinskoj i Pribojska Banja u pribojskoj opštini uskoro biti povezani 14,7 kilometara dugom gondolom.

Rok za završetak gradnje je godinu dana od početka radova, a predsednik Srbije je obećao da će 25 miliona evra za ovu investiciju čija je ukupna vrednost 30 miliona obezbediti država, dok će ostatak biti obezbeđen iz budžeta Čajetine.

“Pola trase buduće gondole je na teritoriji čajetinske opštine, između ostalog, i buduća stanica kod manastira Uvac, dok ostali deo pripada Priboju. Na samom vrhu Tornik biće poptuno obnovljeni, i u komercijalnu namenu, slično Avalskom tornju, dovedeni repetitori koji su porušeni u NATO agresiji 1999. godine”, kazao je Stamatović.

On je napomenuo da će nova trasa gondole biti deo gondolske mreže koju će, osim ove najavljene, činiti i trenutno najduža na svetu, zlatiborska „Zlatna gondola“, od centra naselja Zlatibor do Tornika, kao i ona čiju izgradnju Čajetinci uveliko pripremaju, od vrha Tornik do vrha Čigota. Stamatović je nagovestio i da će celom budućom mrežom gondola, koje će počinjati ili se završavati na vrhu skijališta Tornik, s obzirom na dosadašnje iskustvo i, kako je naveo, postignute uspehe u ovom poslu, upravljati čajetinsko Javno preduzeće „Gold gondola“.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.