“Od titule do titule”, istorija FK Vojvodina u dokumentarcu Miroslava Vislavskog

VIDEO K9: Premijera filma "Od titule do titule" sportskog radnika i novinara Miroslava Vislavskog o istoriji Fudbalskog kluba Vojvodina privukla je veliku pažnju sportske javnosti i poštovalaca "stare dame".

270

Film Miroslava Vislavskog “Od titule do titule” prati istoriju Fudbalskog kluba Vojvodina od njegovog osnivanja do raspada SFRJ.

Projekcija ovog dokumentarca izazvala je pozitivne reakcije na premijeri upriličenoj u petak, 10. maja u Amfiteatru Spensa.

U filmu se pojavljuje gotovo 80 ljudi koji su aktivno učestvovali u radu kluba, među kojima su Toza Veselinović, Vujadin Boškov, Dobroslav i Radomir Krstić, Lazar Vasić, Aleksandar Ivoš, Čeda Sentin, Novak Roganović (jedini osvajač zlatne olimpijske medalje u istoriji kluba), Miloš Šestić, Dušan Mijić, Siniša Mihajlović i mnogi drugi, a film obuhvata i arhivske snimke dr Koste Hadžija i Đure Živića iz predratnog perioda.

FK Vojvodina, podsetimo, osnovan je u početkom marta 1914. godine i u svojoj dugoj istoriji dva puta je osvajao titulu prvaka, 1966. i 1989. godine

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.