Od sutra zatvoreni granični prelazi

VIDEO K9: Zatvaranje graničnih prelaza i ukidanje međugradskog autobuskog i železničkog prevoza nove su mere Srbije donesene u cilju suzbijanja širenja pandemije korona virusa. Prema poslednjim podacima, u našoj zemlji su potvrđena 103 zaražena korona virusom , od kojih je njih 55 u bolnicama, a 6 u teškoma stanju.

14

Od sutra u 8 časova ujutro Srbija zatvara svoje granične prelaze za drumski, železnički i rečni saobraćaj, izuzev za transportne kamione, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavljujući nove pooštrene mere koje naša zemlja preduzima u cilju suzbijanja novog korona virusa.

Od uvođenja vanrednog stanja, kako je rekao, u našu zemlju je ušlo 71.180 državljana Srbije, najviše iz Nemačke, Austrije, Italije i Francuske.

Dražava ima načina da prati njihovo kretanje, rekao je Vučić i oni koji se ne budu pridržavali propisanih mera samoizolacije biće strogo kažnjeni. U podne će, kao još jedna mera, biti obustavljen međugradski autobuski i železnički saobraćaj.

Predsednik je najavio i moguće produženje zabrane kretanja ili policijskog časa, sve u cilju sprečavanja eksponencijalnog porasta zaraženih i obolelih koji se očekuje nakon probijanja trocifrenog broja potvrđenih zarazom, kako je pokazala praksa u drugim zemljama.

Vučić je takođe demantovao glasine o nestašicama goriva i brašna, rekavši da naša zemlja te vrste robe ima i za izvoz koji će verovatno biti i dozvoljen. Takođe je naveo da je danas stiglo još 7 respiratora, da se očekuje još 9, a u subotu još 100 kao donaciju iz Kine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.