Od sutra izmena saobraćaja na Bulevaru oslobođenja zbog radova

VIDEO K9: JKP „Novosadska toplana“ u sredu, 23. maja, počinje sa radovima na rekonstrukciji i izgradnji vrelovoda duž Bulevara oslobođenja kod broja 66. Naredne sedmice biće okončani radovi u Kopernikovoj, a otvorena gradilišta na drugim delovima vrelovodne mreže, jer je građevinska sezona u ovom preduzeću, praktično, tek počela.

0
306

U Novosadskoj toplani podsećaju da su od 16. maja aktuelni radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže i priključaka na potezu do Bulevara kneza Miloša kod broja 13 prema Ulici Stanoja Stanojevića.

“U ovom delu Novog Naselja zbog ovih radova na snazi je privremena izmena režima saobraćaja do 5. jula, a ono što se tamo radi je rekonstrukcija 360 metara trase trocevnog vrelovoda prilikom čega će biti zamenjeno 1080 metara cevi. Dakle u ovom delu grada, baš u ovom delu Novog Naselja tokom prethodnih grejnih sezona saniran je veći broj havarija, tako da smo eto opet na Novom Naselju kako bismo predupretili u nekim narednim godinama stvorili sve uslove za isporuku kvalitetne i kontinuirane isporuke toplotne energije”, rekla je Ivana Stanimirović, portparolka Novosadske toplane.

Sredinom juna, prema njenim rečima, planiran je početak radova i u Ulici Mileve Marić na Novom naselju. Zbog radova na Bulevaru oslobođenja do 25. avgusta biće privremeno izmenjen saobraćaj od raskrsnice sa Ulicom Novosadskog sajma do raskrsnice sa Ćirpanovom ulicom.

“Sutra počinjemo radove na rekonstrukciji dela vrelovoda na delu parne strane Bulevara oslobođenja, tačnije od dela ugla Bulevara oslobođenja sa ulicom Novosadskog sajma do Futoške ulice, čak i preko pešačkog prelaza u Futoškoj ulici, tu će biti na snazi izmena režima saobraćaja do 25. avgusta, odnosno fazna, kako se radovi budu pomerali fazno će se zauzimati parkirališta, biciklistička staza i povremeno desna saobraćajna traka za postavljanje mehanizacije uz ograničenje brzine kretanja na 30 km/h”, navela je Stanimirović.

Radovi toplane tokom letnjih meseci neminovno dovode do izmene saobraćaja u gradu, pa iz ovog preduzeća mole sugrađane za strpljenje jer je obnova vrelovodne mreže neophodna kako bi naredne grejne sezone Novosađani imali još kvalitetnije grejanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.