Od subote 8. Letnja džez akademija

VIDEO K9: Osma po redu Letnja džez akademija Novi Sad - Dortmund startuje u subotu, 14. jula, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada i u saradnji sa Muzičkom školom ,,Isidor Bajić''. Ovaj projekat se realizuje kao deo saradnje bratskih gradova, Novog Sada i Dortmunda, koja traje više od tri decenije.

245

Letnju džez akademiju u Novom Sadu od 14. do 21. jula će i ove godine predvoditi saksofonista i predavač na akademiji u Dortmundu, Uve Plat, dok će profesorski tim činiti profesori iz Srbije i inostranstva.

“Sve će početi 14. jula, prvo jednim sastankom profesora, a posle i prvim susretom profesora i svih onih koji su se prijavili za učešće u radu Letnje džez akademije Novi Sad-Dortmund. Inače, svake godine iz Dortmunda dolazi 10 polaznika, tako je to i ove godine”, rekla je za Kanal 9 Vesna Kaćanski, urednica muzičkog programa KC NS.

Na osnovu nivoa znanja polaznika, biće formirane grupe koje će tokom prepodneva i popodneva imati teorijsku i praktičnu nastavu, kaže Kaćanski i dodaje da će tom prilikom sugrađanima biti ponuđena i džemsešna i dva koncerta.

“Na kraju, 21. jula uveče, ovde u KC NS biće održan završni koncert Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund. To je koncert koji prilično traje zbog toga što će u njemu učestvovati svi oni koji su se prijavili i ostali do kraja, svi oni koji su prvi put svirali džez i umećem profesora i talentom ovih naših prijavljenih mladih muzičara ili učenika, koji su možda iz Muzičke škole ,,Isidor Bajić”, da pokažu u tom finalnom koncertu šta su naučili”, kazala je Kaćanski.

Osim što će polaznici učiti da sviraju džez ili da usavršavaju svoje muzičko umeće, oni će imati priliku i da sklapaju prijateljstva i kreiraju zajedničke projekte.

Učešće na Letnjoj džez akademiji je besplatno, a prijave do 13. jula zaintersovani mogu preuzeti na sajtu Kulturnog centra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.