Od studenta do preduzetnika

VIDEO K9: Memorandum o saradnji između Tehnološkog fakulteta i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam koji je danas potpisan u Novom Sadu omogućiće uspostavljanje studentskog centra za preduzetništvo u oblasti prehrambenog inženjerstva. Reč je o prekograničnom projektu realizovanom u saradnji sa Mađarskom.

0
7

Memorandum o saradnji Tehnološkog fakulteta i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam potpisan je  sa ciljem međusobne podrške na uspostavljanju studentskog centra za inovacije, transfer znanja i preduzetništvo u oblasti prehrambenog inženjerstva.

Tom prilikom je rečeno da dokument predstavlja preduslov za povezivanje privrede i akademskog sektora, uz pružanje podrške studentima prilikom obuka, stručne prakse, razmene znanja i iskustava, studentske razmene, kao i u stažiranju, stručnom usavršavanju u privredi i osnivanju sopstvenih kompanija.

Resorni pokrajinski sekretarijat je institucionalna podrška Tehnološkom fakultetu na projektu koji se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije, a realizuje u partnerstvu sa Privrednom komorom Županije Čongrad sa sedištem u Segedinu.

Osnovni cilj projekta je uspostavljanje studentskog centra, što direktno utiče na povećanje konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva u AP Vojvodini.

Dekanica Tehnološkog fakulteta prof. dr Biljana Pajin istakla je da se ova visokoobrazovna ustanova pre svega oslanja na saradnju sa privredom.

Ovim projektom studentima je omogućeno da provedu tromesečnu praksu u malim i srednjim preduzećima u Segedinu, gde su imali priliku da upoznaju sa svim prednostim i manama pokretanja sopstvenog biznisa kako bi stečena znanja i iskustva primenili u Srbiji.

Zato je ovaj projekat veoma značajan za sve studenete koji žele da pokrenu sopstveni biznis, čime pomažu i razvoju privrede Srbije.  

Ideja zajedničke saradnje Tehnološkog fakultete i Sekretarijata za privredu je stvaranje nove generacije preduzetnika koji bi bili angažovani kao pomoć i podrška studentima koji idu njihovim stopama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.