Od srede prijava za 30+30 evra

VIDEO K9: U sredu počinje prijavljivanje punoletnih građana Srbije za pomoć od 30 plus 30 evra.

0
34

Prijavljivanje punoletnih građana Srbije za pomoć države od 30 plus 30 evra počinje u sredu putem portala Uprave za trezor, a telefonska prijava, prema rečima ministra finansija Siniše Malog kreće od 5. maja.

Novac će, kako je saopšteno, svim penzionerima biti isplaćen u istom danu, 6. maja. Dan kasnije kreće isplata korisnicima socijalne pomoći i zatvorenicima na izdržavanju zatvorske kazne, dok isplata za ostale građane kreće 12. maja.

Dodatnih 60 evra nezaposlenima će biti isplaćeno u junu. Proces prijave biće organizovan kao i prošle godine, kada je pomoć države od 100 evra dobilo oko 6,2 miliona građana Srbije, saopštilo je Ministarstvo finansija.

U trećoj i četvrtoj nedelji maja građani na Kosovu i Metohiji mogu očekivati pomoć države, izjavio je Siniša Mali i dodao da će pomoć od 100 evra dobiti građani na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, a 200 evra će biti uplaćeno za one koji tamo žive, a nezaposleni su.

Istakao je i da će sutra, 27. aprila početi isplata pomoći za gradske hotele, kojih se ukupno prijavilo 294, kao i da ove nedelje počinje uplata 600 evra po autobusu za sve autoprevoznike koji su se prijavili.

Podsećamo, ukupan treći paket pomoći vredan je 257 milijardi dinara, a u aprilu je već isplaćeno 50 odsto minimalne zarade, koju je dobilo preko milion i 130 hiljada radnika u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.