Od školske klupe do atletske staze – nadmetanje mališana na Klisi

VIDEO K9: Treća atletska manifestacija ,,Od školske klupe do atletske staze" na stadionu ,,Borac", okupila je danas veliki broj mališana koji su se takmičili na atletskim stazama od 100 do 800 metara

0
353

Na stadionu ,,Borac” na Klisi, održana je treća po redu atletska manifestacija pod nazivom ,,Od školske klupe do atletske staze” u organizaciji lokalnog Atletskog kluba ,,Borac”, na kojoj je učestvovalo na stotine mališana iz novosadskih vrtića i osnovnih škola.

“Ovo je treća godina za redom i ono što nam je drago, da svake godine okupljamo sve više i više dece, počeli smo sa nekih 800 danas je najavljeno 2000 dece. Apsolutno smo ih podelili u sve kategorije, devojčice, dečaci, i po svakom godištu se svi pojedinačno takmiče. Nagrade idu pojedinačno, prva 3 su medalje i diplome, ostala mesta do sedmog idu diplome”, rekla je Danijela Špirić, predsednica AK Borac.

 

“Izuzetno smo srećni i počastvovani što učestvujemo već 3 godinu za redom i trudićemo se da opravdamo ovo učešće, da budemo u sportskom duhu i podržavamo ovakve manifestacije”, istakla je Danijela Vujkov, vaspitačica u PU Radosno detinjstvo.

Ideja ove manifestacije, prema rečima organizatora, jeste stimulacija dece da se uključe u sport, naročito atletiku kao baznu za dečiji razvoj i za ostale sportove, te da nauče da uživaju u sportskom nadmetanju bez obzira na rezultate.

“Pokušavamo da kod majmlađih usadimo ljubav prema sportu, prema atletici. Ove godine očekujemo možda i više od 2000 dece, mislim da je to jedan primer kako da od ranog detinjstva da kroz sport usadimo deci da nauče da pobeđuju, da gube i da se druže, da svojim ostvarenjem dižu i sebi svoj ponos i svom okruženju i svojim drugarima i drugaricama”, kazao je Vladimir Šiška, predsednik Gradskog sportskog saveza.

 

“Današnja manifestacija obuhvata uzrast predškolskog i školskog sporta, posebno obraćamo pažnju na tu uzrastnu populaciju gde nam je cilj da razvijamo upravo tu bazu i ova današnja manifestacija zaista ima jedan širok spektar jako puno mlađih kategorija prolazi kroz ovo takmičenje i manifestaciju”, naveo je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

 

“Atletika je jedan od osnovnih i bazičnih sportova i ovo je dokaz da danas ovde imamo osobu koja je ovde okupla više od 2000 učesnika, i Pokrajinski zavod daje svoj doprinos gde je stručni tim ljudi i na terenu”, dodao je dr Danijel Župić ispred Pokrajinskog zavoda za sport.

Uticaj sporta na psihofizički, ali i motorički razvoj veoma je važan prvenstveno kod dece, stoga je bitno od najmlađeg uzrasta zainteresovati ih za sportske discipline, u cilju sticanja dobrih navika koje će praktikovati čitavog života.

Osim motivacije dece i roditelja da se u što većem broju uključe u sportke aktivnosti, cilj manifestacije, kako ističu organizatori, jeste i promocija atletike, jer je fizička kultura stečena u tom sportu značajna, ne samo za razvoj dece, već i za njihovu pripremu za druge sportove, za samodisciplinu i želju za uspehom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.