Od školske klupe do atletske staze – nadmetanje mališana na Klisi

VIDEO K9: Treća atletska manifestacija ,,Od školske klupe do atletske staze" na stadionu ,,Borac", okupila je danas veliki broj mališana koji su se takmičili na atletskim stazama od 100 do 800 metara

300

Na stadionu ,,Borac” na Klisi, održana je treća po redu atletska manifestacija pod nazivom ,,Od školske klupe do atletske staze” u organizaciji lokalnog Atletskog kluba ,,Borac”, na kojoj je učestvovalo na stotine mališana iz novosadskih vrtića i osnovnih škola.

“Ovo je treća godina za redom i ono što nam je drago, da svake godine okupljamo sve više i više dece, počeli smo sa nekih 800 danas je najavljeno 2000 dece. Apsolutno smo ih podelili u sve kategorije, devojčice, dečaci, i po svakom godištu se svi pojedinačno takmiče. Nagrade idu pojedinačno, prva 3 su medalje i diplome, ostala mesta do sedmog idu diplome”, rekla je Danijela Špirić, predsednica AK Borac.

 

“Izuzetno smo srećni i počastvovani što učestvujemo već 3 godinu za redom i trudićemo se da opravdamo ovo učešće, da budemo u sportskom duhu i podržavamo ovakve manifestacije”, istakla je Danijela Vujkov, vaspitačica u PU Radosno detinjstvo.

Ideja ove manifestacije, prema rečima organizatora, jeste stimulacija dece da se uključe u sport, naročito atletiku kao baznu za dečiji razvoj i za ostale sportove, te da nauče da uživaju u sportskom nadmetanju bez obzira na rezultate.

“Pokušavamo da kod majmlađih usadimo ljubav prema sportu, prema atletici. Ove godine očekujemo možda i više od 2000 dece, mislim da je to jedan primer kako da od ranog detinjstva da kroz sport usadimo deci da nauče da pobeđuju, da gube i da se druže, da svojim ostvarenjem dižu i sebi svoj ponos i svom okruženju i svojim drugarima i drugaricama”, kazao je Vladimir Šiška, predsednik Gradskog sportskog saveza.

 

“Današnja manifestacija obuhvata uzrast predškolskog i školskog sporta, posebno obraćamo pažnju na tu uzrastnu populaciju gde nam je cilj da razvijamo upravo tu bazu i ova današnja manifestacija zaista ima jedan širok spektar jako puno mlađih kategorija prolazi kroz ovo takmičenje i manifestaciju”, naveo je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

 

“Atletika je jedan od osnovnih i bazičnih sportova i ovo je dokaz da danas ovde imamo osobu koja je ovde okupla više od 2000 učesnika, i Pokrajinski zavod daje svoj doprinos gde je stručni tim ljudi i na terenu”, dodao je dr Danijel Župić ispred Pokrajinskog zavoda za sport.

Uticaj sporta na psihofizički, ali i motorički razvoj veoma je važan prvenstveno kod dece, stoga je bitno od najmlađeg uzrasta zainteresovati ih za sportske discipline, u cilju sticanja dobrih navika koje će praktikovati čitavog života.

Osim motivacije dece i roditelja da se u što većem broju uključe u sportke aktivnosti, cilj manifestacije, kako ističu organizatori, jeste i promocija atletike, jer je fizička kultura stečena u tom sportu značajna, ne samo za razvoj dece, već i za njihovu pripremu za druge sportove, za samodisciplinu i želju za uspehom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.