Od školske klupe do atletske staze

VIDEO K9: Oko 1500 predškolske i školske dece iz našeg grada nadmetalo se danas za medalje na atletskim stazama od 100 do 800 metara na Klisi. Reč je o manifestaciji pod nazivom ,,Od školske klupe do atletske staze'', koju je za mališane organizovao Atletski klub "Borac".

881

Druga po redu atletska manifestacija ,,Od školske klupe do atletske staze” na stadionu ,,Borac” na Klisi, okupila je oko 1.500 dece u svim uzrasnim kategorijama koja su se takmičila po godištima na atletskim stazama od 100 do 800 metara za zlatno, srebrno i bronzano odličje.

“Pored ove manifestacije koja je druga po redu atletska manifestacija pod nazivom ,,Od školske klupe do atletske staze” nama je ovo i jubilarnih 5 godina postojanja kluba tako da imamo dve radosti u isto vreme. Evo ovih pet godina zaista smatramo da su nam uspešnih pet godina, samim tim što smo uspeli da napravimo i okupimo ovoliko dece na ovako jednoj manifestaciji i na jednom području. To su deca da kažemo nekih 90 posto samo sa područja Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja”, rekla je Danijela Špirić, predsednica AK Borac.

Ovaj atletski klub okuplja više od 100 stalnih članova, dece uzrasta od 4 do 16 godina, od kojih se većina takmiči na državnom nivou u različitim atletskim disciplinama i postiže zapažene rezultate.

“Ovo takmičenje je u vidu kros trka od 100 do 800 metara. Najmlađi naši predškolci, dve grupe 5 i 6 godina, trče na 100 metara i po generacijama posle po 100 metara su duže trke. Odvojeno su kategorizovani, i dečaci i devojčice. Nagrađujemo ih, odlučili smo se do sedmog mesta da što više dece može da bude nagrađeno samim tim što su došli, dobijaju se diplome, a prvo troje dece pored diplome dobijaju i medalje”, navela je Špirić.

Cilj ove atletske manifestacije je promocija i motivacija dece i roditelja da se u što većem broju uključe u sport, istakla je Špirić i dodala da je bitna i promocija atletike ”kraljice sportova” za ukupan psihofizički razvoj dece, njihove samodiscipline i želje za uspehom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.