Od školske klupe do atletske staze

VIDEO K9: Oko 1500 predškolske i školske dece iz našeg grada nadmetalo se danas za medalje na atletskim stazama od 100 do 800 metara na Klisi. Reč je o manifestaciji pod nazivom ,,Od školske klupe do atletske staze'', koju je za mališane organizovao Atletski klub "Borac".

0
1058

Druga po redu atletska manifestacija ,,Od školske klupe do atletske staze” na stadionu ,,Borac” na Klisi, okupila je oko 1.500 dece u svim uzrasnim kategorijama koja su se takmičila po godištima na atletskim stazama od 100 do 800 metara za zlatno, srebrno i bronzano odličje.

“Pored ove manifestacije koja je druga po redu atletska manifestacija pod nazivom ,,Od školske klupe do atletske staze” nama je ovo i jubilarnih 5 godina postojanja kluba tako da imamo dve radosti u isto vreme. Evo ovih pet godina zaista smatramo da su nam uspešnih pet godina, samim tim što smo uspeli da napravimo i okupimo ovoliko dece na ovako jednoj manifestaciji i na jednom području. To su deca da kažemo nekih 90 posto samo sa područja Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja”, rekla je Danijela Špirić, predsednica AK Borac.

Ovaj atletski klub okuplja više od 100 stalnih članova, dece uzrasta od 4 do 16 godina, od kojih se većina takmiči na državnom nivou u različitim atletskim disciplinama i postiže zapažene rezultate.

“Ovo takmičenje je u vidu kros trka od 100 do 800 metara. Najmlađi naši predškolci, dve grupe 5 i 6 godina, trče na 100 metara i po generacijama posle po 100 metara su duže trke. Odvojeno su kategorizovani, i dečaci i devojčice. Nagrađujemo ih, odlučili smo se do sedmog mesta da što više dece može da bude nagrađeno samim tim što su došli, dobijaju se diplome, a prvo troje dece pored diplome dobijaju i medalje”, navela je Špirić.

Cilj ove atletske manifestacije je promocija i motivacija dece i roditelja da se u što većem broju uključe u sport, istakla je Špirić i dodala da je bitna i promocija atletike ”kraljice sportova” za ukupan psihofizički razvoj dece, njihove samodiscipline i želje za uspehom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.