Od septembra skuplja struja?

VIDEO K9: Prema i dalje nezvaničnim informacijama, analiza stanja u Elktroprivredi Srbije, urađena na zahtev Međunarodnog monetarnog fonda, pokazala je da je cena proizvodnje električne energije u našoj zemlji viša od prodajne za domaćinstva i male kupce, što bi moglo da dovede do novog poskupljenja struje.

0
27

Odluka o novom poskupljenju, prema navodima medija, doneta je na osnovu analize stanja u Elektroprivredi Srbije, koja je urađena na zahtev Međunarodnog monetarnog fonda, a koja je pokazala da je cena proizvodnje električne energije viša od prodajne za domaćinstva i male kupce.

Prosečna mesečna potrošnja domaćinstva je oko 400 kilovata, pa sa sadašnjom cenom, sa porezima i akcizom, prosečan mesečni račun za struju iznosi 2.930 dinara. Sa povećanjem od 7,9 odsto, prosečno poskupljenje će iznositi 231 dinar, a prosečan račun će biti 3.161 dinar.

Podsetimo, električna energija u Srbiji je poslednji put poskupela u decembru prošle godine i to za 3,9 odsto. Pre toga poskupela je u oktobru 2017. godine za dva procenta što je mesečni račun prosečnog potrošača povećalo za 68 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.