Od ponedeljka radovi u Fabrici vode

VIDEO K9: Zbog radova u Fabrici vode, od ponedeljka do četvrtka moguć je poremećaj u vodosnabdevanju u Novom Sadu.

0
11

Ugradnja novog šahta na jednu od ulaznih cevi u Fabrici vode, postavljene prilikom izgradnje aeratora 1980. godine, počinje u ponedeljak, 14. juna, saopšteno je iz nadležnog javno-komunalnog preduzeća.

S obzirom da će tokom radova korisnicima biti isporučivano 850umesto 1.250 litara vode u sekundi, zbog zatvaranja jednog dovodnika, pad u sistemu vodosnabdevanja moguć je od ponedeljka do četvrtka, odnosno od 14. do 17. juna.

Usled svakodnevne eksploatacije, na unutrašnjosti cevi vremenom se talože naslage koje smanjuje njihov prečnik i dovode do otežane distribucije sirove vode, opterećenja sistema za preradu i povećanja potrošnje električne energije, a nakon 41 godine eksploatacije, ovi radovi su neophodni i predstavljaju najbolje rešenje za buduće redovno održavanje postojećeg sistema vodovoda, poručuju iz preduzeća.

Reč je o poslovima su deo planskog unapređenja i redovnog servisiranja tehničkog sistema, a radovi će, navode u Vodovodu, trajati bez prekida, danonoćno, kako bi bili završeni u što kraćem roku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.