Od ponedeljka đaci u školskim klupama

VIDEO K9: Na juče održanoj sednici Tima za škole kriznog štaba došlo se do zaključka da je epidemiološka situacija bolja, te će tako od ponedeljka, 22. novembra, svi đaci sesti u školske klupe i nastavu pratiti uživo.

0
22

Od ponedeljka, 22. novembra, svi đaci osnovnih i srednjiš škola u Srbiji nastavu će pratiti po prvom, neposrednom modelu, što znači da će nastavi prisustvovati u odeljenju, izjavio je za Javni servis pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

Do ovakve odluke dovelo je blago poboljšanje epidemiološke situacije, kazao je Pašić i objasnio da neposredni model nastave neće biti primenjivan u školama u kojima se odeljenja dele, pa oni idu na kombinovani model ili ako su slučajno prešli na onlajn.

Iako škole nisu mesto transmisije virusa, inspekcije obilaze škole kako bi ustanovile da li se poštuju sve mere. Govoreći o raspustu, Pašić je rekao da još nije bilo reči da li će on biti produžen ili pomeren i to će biti još jedna tema na sednici Kriznog štaba.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, od 8. do 18. novembra registovano je 2.505 obolelih đaka, uzrasta od 6 do 18 godina, što je 0,33odsto od ukupne populacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.