Od petka pojačane saobraćajne kontrole

VIDEO K9: Akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju od sutra do 22. septembra biće sprovedena uSrbiji kao i u svih 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL, najavljeno je iz MUP-a.

0
6

Saobraćajna policija će na teritoriji Srbije od 16. do 22. septembra, sprovesti međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL i biće, kako je saopšteno iz MUP-a, usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat ROADPOL DANI BEZBEDNOSTI čiji je cilj da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope.

U tu svrhu postavljena je internet prezentacija roadpolsafetydays.eu putem koje se građani mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je u poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u našoj zemlji poginulo 18 osoba, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.