Od petka ispiti za specijalizovane škole

U petak počinju prijemni ispiti za sve učenike koji planiraju da upišu specijalizovana odeljenja u gimnazijama i specijalizovanim školama.

0
60

Prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja i škole koji počinju od petka, odvijaće se u dva ciklusa tokom naredna dva vikenda.

Prve su na redu škole likovne oblasti – crtanje slikanje i vajanje, za koje će prijemni biti održani u petak, subotu i nedelju, kao i prijemni ispiti u filološkim odeljenjima i gimnaziji koji su prema rasporedu u subotu i nedelju.

Zatim, za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, audio- vizuelnim i scenskih umetnostima prijemni počinje u subotu, najavljuju iz Ministarstva prosvete.

Drugog vikenda biće održani svi ostali prijemni ispiti, dok će  21. i 23. maja biće završeno sa prijavljivanjem dokumentacije za odeljenja sa posebnim sposobnostima za sport.

Za 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima ima skoro 6.900 prijavljenih učenika, a najveći broj njih za odeljenja za đake sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, gde na 1.140 mesta ima skoro 2.100 prijavljenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.