Od Norveške pet miliona evra

VIDEO K9: Norveška je donirala Srbiji pet miliona evra za borbu protiv koronavirusa.

0
22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je na pomoći ambasadoru Kraljevine Norveške u Srbiji Eugenu Jelstadu, koji ga je obavestio o donaciji od pet miliona evra u borbi protiv koronavirusa.

“Veoma je važno je da je Norveška, koja je bila ugrožena napadom koronavirusa, pronašla dovoljno volje i snage da pomogne Srbiji, koja je danas sasvim izvesno u težoj poziciji, i zbog snage našeg zdravstvenog sistema i zbog drugih objektivnih faktora. Dakle, veomo je važno što su naši norveški prijatelji pronašli dovoljno snage da nam pomognu u ovom trenutku”, naveo je predsednik Vučić. 

U izjavi posle sastanka s norveškim amabasadorom, Vučić je istakao je da je reč o velikoj prijateljskoj pomoći i podršci koju Norveška pruža u najtežim trenucima za Srbiju.

Ambasador Jern Eugen Jelstad istakao je da je Norveška iskren prijatelj Srbije i želi da pomogne srpskom narodu, iako je i sama suočena sa najvećim izazovom do sada.

Globalna pandemija koronavirusa ne samo da utiče na našu svakodnevicu već predstavlja pretnju po ljudske živote, naveo je ambasador i dodao da se nada dobrim vestima i kad je reč o pomoći Srbiji da nabavi dodatne respiratore, uz angažman Norveške.

Ukazao je da u Norveškoj kontaminacija koronavirusom stalno raste, i da se zemlja suočava, kao i druge države, sa izazovom u povećanju kapaciteta borbe protiv
pandemije korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.