Od nedelje novo radno vreme ugostiteljskih objekata

VIDEO K9: U nedelju počinje primena Odredbi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, trgovinskih i zanatskih objekata i objekata za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara u gradu Novom Sadu, kojom bi trebalo da se obezbedi javni red i mir u gradu u skladu sa potrebama Novosađana.

997

Prema prvoj Odluci, ugostiteljski objekti za smeštaj i ugostiteljski objekti za ishranu i piće koji se nalaze na benzinskim stanicama u radnim zonama i na ulaznim pravcima u Grad mogu da rade svakog dana 24 sata.

24 sata mogu da rade i objekti brze hrane koji se nalaze u poslovnim zgradama, kao i kiosci i barake, s tim da u periodu od 24,00 do 07,00 sati mogu da rade samo njihovi natkriveni šalteri ili pultovi.

Ugostiteljski objekti za ishranu i piće koji se nalaze u stambenim zgradama za porodično i višeporodično stanovanje, u poslovnim zgradama, na benzinskim stanicama u Gradu, na plovilima i drugim objektima mogu da počnu sa radom najranije u 07,00 sati i mogu da rade najduže do 23,00 sata radnim danima i nedeljom, a petkom i subotom do 24,00 sata.

Ugostiteljski objekti za ishranu i piće koji se nalaze u poslovnim zgradama i plovilima mogu da rade svakog dana najduže do 03,00 sata narednog dana, na osnovu rešenja o produženju radnog vremena koje donosi Gradska uprava za privredu, a na osnovu pisanog zahteva.

Sve trgovinske radnje mogu da rade svakog dana od 06,00 do 24,00 sata.

Benzinske stanice u Gradu, u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena moraju da rade najmanje u vremenu od 06,00 do 20,00 sati svakog dana.

Zanatskim i objektima za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara utvrđeno je maksimalno radno vreme tako da mogu da rade od 06,00 do 24,00 sata.

Podsetimo, Odluka o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost i Odluka o radnom vremenu trgovinskih i zanatskih objekata i objekata za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara usvojene su na sednici Skupštine Grada Novog Sada, decembra 2015. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.