Od marta u zatvoru na Klisi posao za još 40 čuvara

VIDEO K9: Okružni zatvor na Klisi uskoro će biti brojniji za još 40 čuvara, čime će biti olakšano funkcionisanje ove ustanove, prenose lokalni mediji. Novi pripadnici Službe obezbeđenja biće zaposleni od marta ove godine.

0
705

Iako je prijem novih čuvara na posao u klisanskom zatvoru bio najavljen za prošlu godinu, uslovi za to su se stekli tek sada, navode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a prenosi portal 021.

Prema istom izvoru, sve Zakonom predviđene procedure za prijem pripravnika u Službu za obezbeđenje završene su do kraja prošle godine, a za zatvor u Novom sadu je u Zakonu o budžetu za 2017. godinu, prijem 40 izvršilaca odobren za mart tekuće godine.

Kako je istaknuto, nedostatak čuvara u ovom zatvoru zahteva bolju organizaciju rada i veće angažovanje postojećeg broja zaposlenih, ali ne utiče na bezbednost u toj ustanovi.

U zatvoru na Klisi trenutno je 150 pritvorenih muškaraca, pet žena i dvoje maloletnika, a u toj ustanovi su mahom osuđenici kojima je određena kazna do godinu dana zatvora ili im je toliko ostalo do kraja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.