Od jeseni vrtić u Orahovoj ulici

VIDEO K9: Više od 240 mališana sa Klise od jeseni će moći da borave u novom vrtiću u Orahovoj ulici čija je izgradnja pri kraju.

0
75

U toku su završni radovi na izgradnji novog vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u Orahovoj ulici na Klisi.

Objekat ukupne površine 2.620 kvadrata imaće tri sprata i dvorište. U izgradnju vrtića i uređenje dvorišta grad je uložio više od 395 miliona dinara.

Pored izgradnje vrtića, Uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje uređenje Orahove i dela Ulice Rade Smiljanova. Za ove radove je izdvojeno 100 miliona dinara, a oni će između ostalog obuhvatati postavljanje rasvete, izgradnju kanalizacije i pešačkog prelaza.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić je podsetio da je boravak dece u novosadskim vrtićima u potpunosti finansiran iz gradskog budžeta.

Vrtić u Orahovoj biće sedamdeset treći u sklopu Radosnog detinjstva, a sam objekat koji se gradi je moderan i prilagođen novom programu po kojem Ustanova radi.

Ove godine je u planu izgradnja još tri moderna vrtića u Veterniku, Adicama i Sajlovu. U obrazovni sistem ove godine uloženo je više od 6,2 milijarde dinara, što je predstavlja skoro četvrtinu ukupnog budžeta Grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.