Od jeseni pansion za kućne ljubimce

VIDEO K9: Veterinarske ambulante ,,Zoohigijene i veterine'' dobiće, prema rečima direktora ovog preduzeća, novu opremu i najsavremenije uređaje za video nadzor i dijagnostiku koji će brigu o napuštenim kućnim ljubimcima podići na još viši nivo. A pansion za pse, čija je izgradnja u toku, mogao bi, prema njegovim rečima, biti u funkciji od ove jeseni.

0
258

U prihvatilištu za pse u Šangaju, počeli su radovi na opremanju enterijera i postavljanje najsavremenije digitalne opreme.

Pored toga, u Zoohigijeni najavljuju i renoviranje njihovih objekata koji se nalaze na Futoškom putu broj 13.

“Ono što je trenutno aktuelno u našem novosadskom prihvatilištu koje smo mi dobili na čuvanje i održavanje od strane Grada Novog Sada, naše Javno komunalno preduzeće, mobilijar koji se tiče istrčavališta za naše napuštene kuce je dodatno pojačan. Preko javne nabavke smo nabavili suncobrane koji štite od sunca, naše pse koji borave u istrčavalištu nabavili smo drvene klupe i stolove tako da volonteri mogu zajedno sa psima da borave u tom delu za istrčavalište da mogu da sednu”, rekao je Aleksandar Bursać, direktor JKP Zoohigijena i veterina.

Na jesen se, prema njegovim rečima, očekuje završetak kompletnih radova na kompleksu pansiona za kućne ljubimce koje bi njihovi vlasnici privremeno ostavljali na čuvanje. Izgradnja objekta je gotova i preostalo je opremanje koje će, nada se Bursać, biti gotovo do jeseni.

On je podsetio da su njihove ekipe uvek mobilne i brinu o napuštenim kućnim ljubimcima na poziv građana.

“Zamolio bih ovom prilikom sugrađane da ukoliko primete da se radi o nekoj kuci, ako je hrane ili na određen način brinu o njoj, a ona je napuštena na ulici, da nas obaveste, isto tako ukoliko im je nepoznata, nova, nije sterilisana ili kastrirana, da nas takođe obaveste, da nam pomognu da ih povučemo u naše veterinarske ambulante i da ih sterilišemo, kastriramo, vakcinišemo protiv besnila i očistimo od parazita”, naveo je Bursać.

U prihvatilištu Zoohigijene trenutno se nalazi više od 400 pasa, od kojih mnogi čekaju na udomljavanje.

Bursać je pozvao sugrađane da im se obrate ukoliko žele da postanu vlasnici nekog od njih, ali i u onim slučajevima kada ne znaju šta će sa svojim ljubimcima o kojima više, iz bilo kojih razloga, ne mogu da brinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.