Od jeseni obuke NSZ za rad u IT sektoru

VIDEO K9: Da je najveća mogućnost zapošljavanja u IT sektoru svesni su i u NSZ, koja će od jeseni početi sa obukama nezaposlenih za rad u IT sektoru, koje će biti organizovane u 10 gradova Srbije. Prijave će zainteresovani građani koji ispunjavaju određene uslove, moći da šalju od 9. jula.

0
472

IT stručnjaci, pokazalo je tržište rada, imaju najviše mogućnosti za zapošljavanje u našoj zemlji, a i u svetu.

Obuke koje će od septembra organizovati Nacionalna služna za zapošljavanje, nezaposlenima će, kako je saopšteno, obezbediti neophodna znanja i veštine u oblasti Java programiranja, izrade veb-aplikacija, PHP i .Net programiranja i slično.

Programi obuka usklađeni su, kako je navedeno, sa potrebama tržišta rada, a u okviru prvog ciklusa biće uključeno 775 polaznika.

Uslovi za prijavu su da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.

Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs od 9. do 22. jula, a za više informacija zainteresovani mogu da se obaveste kod svog savetnika za zapošljavanje ili na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.