Od jeseni KCV na gradskoj toplani

VIDEO K9: Svi objekti Kliničkog centra Vojvodine početkom nove grejne sezone počeće sa snabdevanjem toplotnom energijom iz Novosadske toplane.

309

Svi objekti Kliničkog centra Vojvodine od jeseni će biti priključeni na daljinski sistem grejanja Novosadske toplane.

U toku su radovi na kompletnoj toplifikaciji ove zdravstvene ustanove koja se danas grejala na mazut, tako da će sada imati energetski efikasniji, ali i ekološki prihvatljiviji sistem grejanja, rečeno je tokom obilaska gradilišta.

“U okviru dogovora Pokrajinske vlade i grada Novog Sada, Novosadska toplana vrši kompletnu rekonstrukciju, i zamenu i izgradnju novih podstanica i obezbeđivanje najboljeg mogućeg kvalitetnog snabdevanja toplotnom energijom Kliničkog centra Vojvodine. Novosadska toplana sa 160 miliona dinara finansira kompletno ove radove koje možete da vidite, a biće zamenjen kompletan vrelovod u okviru Kliničkog centra Vojvodine, izgrađene nove podstanice”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada tokom obilaska radova.

Radovi na izgradnji vrelovodne mreže u objektima Kliničkog centra Vojvodine počeli su prošle godine, a cilj je da se do jeseni svi objekti priključe na efikasniji i brži sistem grejanja, kao i da se obezbede tehničke mogućnosti da se toplotnom energijom objekti Kliničkog centra Vojvodine mogu snabdevati i van grejne sezone sistemom za toplu vodu.

“U srcu Kliničkog centra, u srcu grada Novog Sada imali smo, pa šta da kažem, ekološku bombu. Klinički centar se do sada zagrevao sa sopstvenom kotlarnicom, koja je stara više od 50 godina, veoma često nefunkcionalna, sa stalnim popravkama, ona je kao energetski pogon koristila mazut, tome je kraj, zahvaljujući gradu Novom Sadu i prvenstveno Novosadskoj toplani, kojoj još jednom zahvaljujem, Klinički centar Vojvodine će dobiti najsavremeniju toplifikaciju”, istakao je doc. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Pokrajinska vlada, kako je naveo, osim ovog projekta, nastaviće sa ulaganjem u infrastrukturu i obnovu svih objekata Kliničkog centra Vojvodine. Priključenje Kliničkog centra na gradsku toplanu biće od velikog značaja za ovu ustanovu s obzirom na veliki broj pacijenata koji kroz nju svakodnevno prolaze.

IZJAVA: Prof. dr Edita Stokić, direktorka KCV
M2U00751.MPG
0140 kao što vidite, mi smo jedan ogroman sistem koji radi 24 sata 7 dana u nedeljie 365 dana u godini, i u ime svih 3 200 zaposlenih na današnji dan medicinskog i nemedicinskog osoblja, mi se zahvaljujemo i pokrajinskom sekretarijatu za zdravlje, posebno pokrajinskom sekretaru Zoranu Gojkoviću, i gradonačelniku koji imaju razumevanja za sve ove potrebe kliničkog centra, a koje mi radimo sve u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite naših pacijenata ne samo na teritoriji grada Novog Sada, nego i za celu Vojvodinu 0228

OFF4: Gojković je najavio da će u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja tokom ove godine početi i rekonstrukcija Klinike za interne bolesti, a biće završeten i projekat rekonstrukcije Poliklinike, neurologije i psihijatrije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.