Od izbora do izbora

VIDEO K9: Žalosno je što je Srbija nakon trideset godina od obnove višestranačja nazadovala u demokratskim vrednostima u tolikoj meri da su joj za dijalog između vlasti i opozicije neophodni evropski posrednici, ocenio je Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri u našoj emisiji Otvoreni ekran.

0
23

Aktuelni pregovori vlasti i opozicije oko uslova za održavanje sledećih izbora u Srbiji podeljeni su na one koji se održavaju sa i one bez prisustva evropskih posrednika. Srpski pokret Dveri, prema rečima njegovog predsednika, odlučio se da učestvuje u razgovorima obe grupe.

Ova situacija dovela je, kako je rekao, njegovu stranku u nezgodan položaj, tako da su u međuvremenu iznašli rešenje da na svoj način sami krenu u novu predizbornu kampanju.

Žalosno je, naveo je Obradović, što je i posle tri decenije od obnove višestranačja u Srbiji aktuelana borba za slobodne medije i poštene izbore u Srbiji, a normalna komunikacija između vlasti i opozicije je misaona imenica.

Što se tiče razgovora unutar opozicionih partija, razgovori postoje, ali ne i dogovori, kaže Obradović. Podsetimo, prošle sedmice su završeni razgovori dela opozicije i predstavnika Evropskog paralmenta oko poboljšanja izbornih uslova u okviru priprema za međustranički dijalog koji bi trebalo da počne sledećeg meseca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.