Od izazova do medalja

VIDEO K9: Za postizanje vrhunskih sportskih rezultata neophodni su želja za uspehom, naporan rad, mnogo odricanja i, naravno, talenat. Važan je i dobar trener koji će taj talenat prepoznati u osobi koja nije ni sanjala da će se baviti baš tim sportom, saznajemo u razgovoru s legendarnim jugoslovenskim bokserom Tadijom Kačarom.

0
16

Uspesi velikih imena sporta ogroman su motiv mladim sportistima da daju sve od sebe i dostignu ili premaše njihove rezultate.

A u čemu su legende našeg sporta nalazile svoju inspiraciju, u našem Otvorenom ekranu govorio je Tadija Kačar, legendarni jugoslovenski bokser koji je u Novi Sad doneo prvu olimpijsku medalju. U Veternik se sa porodicom doselio u januaru 1972. godine, što je promenilo njihov način života.

Iste godine, 1972. održane su Olimpijske igre u Minhenu.

Boks nije bio popularan u Novom Sadu u to vreme i Tadiji je trebalo duže vremena i više dolazaka da pronađe klub u kojem bi trenirao njegov brat Slobodan. Iako o bavljenju boksom do tada, kako kaže, nije ni razmišljao, tokom te prve posete klubu, na Trgu carice Milice 4, na insistiranje i izazov trenera, morao je da uđe u ring i odmeri veštinu protiv trojice članova kluba.

Tri i po godine nakon tog prvog treninga, 1976. Tadija Kačar osvojio je srebro na Olimpijskim igrama u Montrealu, a ostalo je legenda ispisana zlatnim slovima na stranicama jugoslovenskog boksa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.