Od građana još 136 dinara za Vodovod

VIDEO K9: Današnju sednicu gradskog parlamenta novinari su iskoristili da saznaju zbog čega je potrebno uvođenje još jednog nameta Noovsađanima. Naime, Gradskog veće je predložilo da za svako domaćinstvo i poslovnog korisnika uvede fiksnu mesečnu naknada od 118 dinara za, kako je navedeno, "spremnost sistema vodovoda i kanalizacije".

0
28

Prema dopuni Odluke o uslovima i načinu organizovanja poslova u vršenju komunalne delatnosti isporuke vode i uklanjanja vode, za svako domaćinstvo kao i poslovnog korisnika biće uvedena fiksna mesečna naknada od 118 dinara bez PDV-a, odnosno 136 sa PDV-om, za, kako se navodi, “spremnost sistema vodovoda i kanalizacije”.

Očekuje se da novi namet bude dostavljen na računima za januar, pa će od februara više od 153.000 domaćinstava i više od 8.600 privrednih subjekata početi mesečno da plaća 118 dinara koji će ići na račun JKP “Vodovoda i kanalizacije”.

Predstavnici opozicije smatraju da gradska vlast uvođenjem ovog nameta pokušava da, kako kažu, preko leđa građana popuni manjak u budžetu.

U Predlogu odluke navodi se da se cena za pogonsku spremnost sistema utvrđuje kao mesečni fiksni iznos i namenjena je za izgradnju i rekonstrukciju, odnosno investiciono održavanje tehničkog sistema, kao i za nabavku opreme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.