Od danas strožiji tehnički pregled

VIDEO K9: Tehnički pregled vozila u našoj zemlji od danas je, zbog primene novog pravilnika, detaljniji i rigorozniji i skuplji.

0
436

Na snazi je novi pravilnik o tehničkoj ispravnosti vozila, koji pre svega propisuje dužinu tehničkog pregleda koa garanciju da je on obavljen kako treba.

U tu svrhu služiće fotografije sa vremenom i datumom snimanja, koje su takođe obavezna novina na tehničkom pregledu.

“Od četvrtka, na tehničkom pregledu će biti minimalno vreme zadržavanja, za putnička vozila konkretno ovde na našoj liniji koja nije protočnog tipa koja je 35 minuta. Znači to je minimalno vreme koje vozilo mora da se zadrži ovde. Biće fotografisanje vozila, 5 fotografija će se raditi i malo strožija kontrola tehničke ispravnosti vozila, znači meriće se drugačije nego dosad što je bilo”, rekao je Slavko Milinov iz AMSS.

Kontrolori na tehničkom pregledu sada fotografišu vozilo sa prednje, zadnje, leve i desne strane kao i brzinomer. Prema novom pravilniku, tehnički pregled putničkih automobila traje pola sata, a teretnih vozila 45 minuta, a u fokusu pregleda su delovi koji ugrožavaju bezbednost.

Neke od neispravnosti koje se više ne tolerišu na tehničkom pregledu su neispravni uređaji za zaustavljanje, uređaj za upravljanje ili svetlosno-signalni uređaji, dubinska korozija, oštećeni pneumatici, oštećena ili nečitljiva identifikaciona oznaka.

Kako bi kontrolori mogli bez problema da pregledaju i fotografišu vozilo, vlasnici će pre toga morati da ga očiste od prljavštine i blata.

Cilj novog pravilnika je, između ostalog, da na tehnički pregled dođu i ona vozila koja su vlasnici ranije uspevali da registruju bez ovog koraka, a građani koji ubuduće registruju automobil bez tehničkog pregleda, kao i oni koji im izdajulažnu potvrdu o izvršenom pregledu, rizikuju i zatvorske kazne od tri meseca do pet godina, kolika je kazna za učešće ili saučešće u krivičnom delu falsifikovanja isprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.