Od danas radi novi portal EPS

Na sajtu „Elektroprivrede Srbije“ od danas radi novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje.

0
26

Portal https://portal.eps.rs/ mogu da koriste domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju, saopšteno je iz EPS-a.

Dodaje se da je novom portalu omogućeno brzo i jednostavno preuzimanje i pregled e-računa odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije.

Na raspolaganju je i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

“Korisnici portala mogu i bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija, putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard. Naknada po transakciji je manja u odnosu na plaćanje na šalterima banaka i Pošte Srbije, iznosi 28,77 dinara i ne ide u budžet EPS. Registracija i prijava na portal je jednostavna, kao i njegovo korišćenje”, poručuju iz EPS-a.

Domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije tokom ove grejne sezone EPS će, prema ovom saopštenju, odobravati popust od 20 do 40 odsto popusta na mesečni račun. Domaćinstva koja smanje potrošnju za pet do 15 odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine u kom je ostvarena veća potrošnja, dobiće popust od 20 odsto. Za uštedu od 15 do 20 odsto umanjenje je 25 odsto, a za uštedu od 20 do 25 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta.

Za domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za 25 do 30 odsto biće popust od 35 odsto, dok će najveći popust od 40 odsto dobiti oni koji smanje potrošnju za više od 30 odsto.

EPS će, uz popust za izmirenje računa na vreme, domaćinstvima obračunati i popust od pet odsto ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje pet odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.