Od danas novi sajt Skupštine grada

VIDEO K9: U Skupštini grada 2016. godinu obeležila su tri važna događaja, a to su donošenje novog Poslovnika o radu, renoviranje skupštinske sale i postavljanje novog sajta skupštine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik gradskog parlamenta Zdravko Jelušić.

0
528

Novi Poslovnik o radu doneo je efikasniji rad Skupštine, rekao je Jelušić, a ono što će dodatno doprineti većoj efikasnosti jeste potpuna digitalizacija rada odbornika i Skupštine.

“Sigurni smo da će uštede, pre svega u štampanju materijala, biti od 5 miliona dinara, a indirektne uštede su, naravno, gorivo i angažovanje kurira koji nose te materijale. Takođe, kertridži i druge stvari… Ono što je bitno je da je novi Poslovnik obezbedio uslove da digitalizujemo rad Skupštine, a samim tim i postignemo veću transparentnost u radu, a sve ovo ne bi bilo moguće bez izmene Poslovnika”, istakao je Jelušić.

Druga vrlo važna stvar je ste rekonstrukija skupštinske sale, rekao je Jelušić, do koje je došlo po nalogu Uprave za vanredne situacije MUP-a, jer je, kako je objasnio, bezbednost učesnika u sali bila na niskom nivou. Sem toga, sala nije bila dostupna osobama sa invaliditetom, te je rekonstrukcija bila neophodna.

“Treća stvar je ste veb sajt i ja verujem da će on biti centar informisanja svih onih koji prate rad Skupštine – odbornici, članovi radnih tela, novinari, građani, privrednici, jer je novom sajtu moguće pristupiti sa svih vrsta uređaja – računari, tableti, telefoni. Ovo rukovodstvo je održalo do sada 12 sednica u ovoj godini, 13. je sutra a to je više nego što je bilo 2008, 2012 i 2014. godine”, istakao je Jelušić.

Ono što je značajano kada je reč o sutrašnjoj sednici, a što je u vezi sa radom same Skupštine jeste usvajanje kalendara redovnih zasedanja tokom 2017. godine.

“To je jedna novost u srbiji. Mi smo predvideli 18 sednica sa tačnim datumima održavanja 2017. godine i moram da se ogradim jer verujem da će biti i neka vanredna sednica. Znači, kroz ovo najavljujemo intenzivan rad toko 2017, a tako smo radili i ove godine. Verujemo da će pored redovnih aktivnosti, održavanje sednica i radnih tela, Skupština grada biti mesto za razne naučne kulture i druge događaje kojima ćemo otvoriti vrata, koja su i do sada bila otvorena, ali ćemo ih intenzivirati za naredni period”, kazao je Jelušić.

Kako je precizirano na današnjoj konferenciji, novi sajt skupštine grada www.skupstinans.rs biće pušten u rad tokom današnjeg dana. Sajt će sadržavati sve važne podatke o radu Skupštine, odbornicima, odborničkim grupama, radnim telima i slično.

Za sada neće biti mogućnosti praćenja sednica Skupštine putem live streama na ovom sajtu, ali to je svakako jedan od planova u budućnosti, istaknuto je danas.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.