Od avgusta skuplji taksi

VIDEO K9: Taksisti će u Novom Sadu od 1. avgusta građane prevoziti voziti po novim, višim cenama. Start će, umesto 85 dinara, koštati 100 dinara, dok će cena kilometra biti skuplja za dva dinara.

318

Kilometar vožnje taksijem u Novom Sadu u prvoj, dnevnoj tarifi iznosi 54 dinara, u noćnoj 68, a u vangradskoj vožnji i za vreme praznika prevoz se naplaćuje 100 dinara po kolometru.

“Cene taksija u Novom Sadu idu od 01.08. i, hajde da tako kažemo, ovo je simbolično podizanje cena. Ide start sa 80 na 100 dinara i kilometar ide na 2 dinara zato kažem simbolično podizanje. Neka prosečna vožnja će biti za 25 dinara skuplja nego što je sad”, rekao je za Kanal 9 Miodrag Grandić, direktor Crvenog/Red taksija.

Poskupljenje cena starta taxi vožnje u ovom odruženju pravdaju poskupljenjem cena goriva i troškovima života uopšte.

“Mi ove cene već imamo pet godina. Cene goriva su od tad otišle mnogo i troškovi života su otišli. Slažemo se mi da ne možemo da pravimo neka drastična povećanja, ali ovo u suštini ne zadovoljava potrebe taksista prema onome koliko su otišli troškovi života, ali i ovo dosta znači”, naveo je Grandić.

Da podsetimo, pre godinu i po dana je grad dozvolio poskupljenje starta taksistima sa 70 na 85 dinara.

Tada je i cena čekanja skočila sa 435 na 520 dinara, a sada je i cena čekanja podignuta na 580 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.