Od avgusta obnova staza na Futoškom putu

VIDEO K9: Obnavljanje pešačkih i biciklističkih staza na Futoškom putu u Novom Sadu počeće tokom avgusta, poručuju iz nadležne gradske uprave. Za prvu fazu radova predviđena je rekonstrukcija deonice od Hajduk Veljkove ulice do Bulevara patrijarha Pavla u dužini od tri i po kilometra.

0
24

Početak radova na rekonstrukciji obostranih pešačkih i biciklističkih staza na Futoškom putu planiran je za početak avgusta. U sklopu rekonstrukcije biće uređeni platoi ispred škola i ostalih javnih površina, kao i na autobuskim stajalištima.

Na određenim deonicama planirano je otvaranje novih zelenih površina na kojima će biti biti posađeno visoko listopadno drveće i ukrasno šiblje. Idejnim rešenjima biće sprečeno oštećenje nove biciklističke staze te održana stabilnost postojećih stabala.

Prva faza radova pešačkih i biciklističkih staza na Futoškom putu biće realizovana uz sufinansiranje pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja u iznosu od 70 miliona dinara, dok su preostala sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta.

Ukupna vrednost ove investicije je 181 milion dinara.

U narednoj fazi planirana je rekonstrukcija deonice od Bulevara oslobođenja do Hajduk Veljkove u dužini od 2,1 kilometar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.