Od 3. juna balonom iznad Inđije

VIDEO K9: Inđija dobija još jednu turističku atrakciju, obilaske balonima na topli vazduh. Projekat "Srpska Kapadokija" predstavljen je danas u zgradi Pokrajinske vlade.

0
57

“Spska Kapadokija”, najavljena kao turistički projekat od velikog značaja za opštinu Inđija, Srem, ali i za čitavu Srbiju i region, podrazumeva turističke obilaske balonima na topao vazduh, koje zajedno realizuju Turistička organizacija opštine Inđija i kompanija ,,Kapadokya Kaya Balloons“, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Početak sezone najavljen je za 1. jun i trajaće do kraja avgusta.

Intenzivni pregovori sa predstavnicima turističkih organizacija i agencija iz Turske uticali su povoljno na kreiranje i realizaciju nove turističke atrakcije u Inđiji, dok iz Turističke organizacije opštine Inđija ističu da je projektu dat prepoznatljiv i simboličan naziv „Srpska Kapadokija”. Vožnja balonima na topao vazduh bi mogla da bude najveća turistička atrakcija, ne samo u Inđiji, nego u čitavom regionu već u ovoj godini, a svi meteorološki pokazatelji ovog podneblja pogoduju ovakvom vidu turističkog razgledanja, rekao je direktor Turističke agencije Inđija Milan Bogojević.

Sami baloni, sa kupolama od oko 45 metara i korpama prečnika 5,5 metara, trebalo bi da budu vidljivi i u Novom Sadu kada se podignu na Krčedinskoj adi, kazao je Bogojević. On je dodao da je 12 turskih pilota, jer u Srbiji takvih nemamo, od juče u Inđiji, kao i da je obučeno dvadeset momaka koji će biti posada na zemlji.

Ovu turističku atrakciju, kako je rekao Murat Čoban,vlasnik kompanije “Kapadokya Kaya Balloons”, realizuje izvorno u Kapadokiji, a sada i u Dubaiju i opštini Inđija. Tim poslom se bavi od 1995. godine, ima preko 10.000 sati leta, nastavnik je i ispitivač u sopstvenoj školi za pilote balona na topao vazduh, a poseduje i centar za održavanje ovih letelica sa stručnim osobljem za čitavu Tursku. Turistima iz Turske, kako je rečeno, Srbija je privlačna zbog prirode i netaknutih predela,  gastronomije, vinske rute, reka i rečnog saobraćaja i svoje bogate istorije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.