Od 2. septembra iz postrojenja za preradu vode u Zrenjaninu teče ispravna voda

Predstavnici firme „Synertech“ saopštili su danas da od 2. septembra isporučuju Zrenjanincima zdravu vodu iz postrojenja za prečišćavanje vode.

0
239

“Imamo dobre vesti, od 2. septembra preuzeli smo kompletno snabdevanje grada Zrenjanina prečišćenom vodom i od prvog dana su rezultati bili odlični, u okviru svih pravilnika o higijenskoj ispravnosti. Analize rade na dnevnom nivou i JKP „Vodovod i kanalizacija“, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin i mi”, rekao je Nenad Obradović, direktor i vlasnik firme “Synertech” podsećajući da je u sistem ugrađena, inače, kompletno nova oprema.

“Sada isporučujemo vodu iz koje je odstranjen arsen i sve nečistoće. Podmirujemo kompletne kapacitete grada, i količine od 300 litara u sekundi. U septembru je inače najveća potrošnja. Ono što je karakteristično za Zrenjanin je i, nažalost, visoka noćna potrošnja, što govori o velikom gubitku u mreži. Ono što je bitno, na izlazu iz fabrike nama je i kvalitet i kvantitet u skladu sa propisima”, dodaje Obradović, a prenosi zrenjaninski.com.

Advokat Oliver Zeveđi, pravni zastupnik “Gruppo Zillio”, firme koja je investirala sredstva u izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode, osvrnuo se na nedavno obelodanjenu krivičnu prijavu.

Ona je podneta od strane jednog udruženja građana, protiv Nenada Obradovića i nekoliko gradskih funkcionera, zbog navodno počinjenog niza krivičnih dela u vezi sa vodosnabdevanjem grada.

“Iz medija smo saznali za krivičnu prijavu i molimo nadležne organe da je što pre uzmu u razmatranje, da se to raščisti. Nije nam prijatno ni kao kompaniji ni kao ljudima, a da ne govorimo o tome da smo u osetljivoj fazi pregovora sa stranim investitorom, koji treba da dokapitalizuje preduzeće. Ovo je krivična prijava koja je prvo stigla u medije a tek onda u tužilaštvo. Ona je bez ikakvog osnova i zato tražimo hitno postupanje po njoj, jer nam nikako ne odgovara da ovo pitanje stoji otvoreno”, poručio je Zeveđi. On se osvrnuo i na činjenicu da je u proteklom periodu kompanija isporučivala vodu u gradsku mrežu u vrednosti od 700.000 evra, bez naplaćivanja, što su proknjižili kao gubitak.

“Finansirali smo sami preradu i isporuku prečišćene vode dok je njeno korišćenje i dalje bilo pod zabranom, počeli su i anuiteti za dug banci a na sve to nam je sada stigla i krivična prijava od nekog udruženja”, zaključio je Zeveđi.

Na kraju obraćanja novinarima Obradović je precizirao da će u roku od desetak dana, ako sve analize vode bude u skladu sa propisima, “Synertech” početi da naplaćuje prečićšćenu vodu po ceni od 28 evro centi za kubik, kako je ugovorom i predviđeno. (zrenjaninski.com)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.