Od 2. septembra iz postrojenja za preradu vode u Zrenjaninu teče ispravna voda

Predstavnici firme „Synertech“ saopštili su danas da od 2. septembra isporučuju Zrenjanincima zdravu vodu iz postrojenja za prečišćavanje vode.

231

“Imamo dobre vesti, od 2. septembra preuzeli smo kompletno snabdevanje grada Zrenjanina prečišćenom vodom i od prvog dana su rezultati bili odlični, u okviru svih pravilnika o higijenskoj ispravnosti. Analize rade na dnevnom nivou i JKP „Vodovod i kanalizacija“, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin i mi”, rekao je Nenad Obradović, direktor i vlasnik firme “Synertech” podsećajući da je u sistem ugrađena, inače, kompletno nova oprema.

“Sada isporučujemo vodu iz koje je odstranjen arsen i sve nečistoće. Podmirujemo kompletne kapacitete grada, i količine od 300 litara u sekundi. U septembru je inače najveća potrošnja. Ono što je karakteristično za Zrenjanin je i, nažalost, visoka noćna potrošnja, što govori o velikom gubitku u mreži. Ono što je bitno, na izlazu iz fabrike nama je i kvalitet i kvantitet u skladu sa propisima”, dodaje Obradović, a prenosi zrenjaninski.com.

Advokat Oliver Zeveđi, pravni zastupnik “Gruppo Zillio”, firme koja je investirala sredstva u izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode, osvrnuo se na nedavno obelodanjenu krivičnu prijavu.

Ona je podneta od strane jednog udruženja građana, protiv Nenada Obradovića i nekoliko gradskih funkcionera, zbog navodno počinjenog niza krivičnih dela u vezi sa vodosnabdevanjem grada.

“Iz medija smo saznali za krivičnu prijavu i molimo nadležne organe da je što pre uzmu u razmatranje, da se to raščisti. Nije nam prijatno ni kao kompaniji ni kao ljudima, a da ne govorimo o tome da smo u osetljivoj fazi pregovora sa stranim investitorom, koji treba da dokapitalizuje preduzeće. Ovo je krivična prijava koja je prvo stigla u medije a tek onda u tužilaštvo. Ona je bez ikakvog osnova i zato tražimo hitno postupanje po njoj, jer nam nikako ne odgovara da ovo pitanje stoji otvoreno”, poručio je Zeveđi. On se osvrnuo i na činjenicu da je u proteklom periodu kompanija isporučivala vodu u gradsku mrežu u vrednosti od 700.000 evra, bez naplaćivanja, što su proknjižili kao gubitak.

“Finansirali smo sami preradu i isporuku prečišćene vode dok je njeno korišćenje i dalje bilo pod zabranom, počeli su i anuiteti za dug banci a na sve to nam je sada stigla i krivična prijava od nekog udruženja”, zaključio je Zeveđi.

Na kraju obraćanja novinarima Obradović je precizirao da će u roku od desetak dana, ako sve analize vode bude u skladu sa propisima, “Synertech” početi da naplaćuje prečićšćenu vodu po ceni od 28 evro centi za kubik, kako je ugovorom i predviđeno. (zrenjaninski.com)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.