Od 1. juna zaštitu države gube 43 preduzeća

U Srbiji od ponedeljka 43 preduzeća više neće biti pod zaštitom države, izjavio je ministar privrede Željko Sertić. On je dodao da će neka od njih biti blokirana, dok su pojedina preduzeća postigla interni dogovor sa poveriocima o dugovanju.

418

Sertić je kazao da su do danas javni poziv za privatizaciju objavljeni za 44 preduzeća i da su tri sprovedena do kraja.

[quote_box_center]“Različiti su scenariji šta će biti od sutra, neka će biti blokirana ili će im deo imovine biti uzurpiran. Mi imamo informacije da su pojedina preduzeća dogodvorila svoje obaveze prema poveriocima relaksiraju na drugaciji način kako bi ušli u proces privatizacije”, rekao je Sertić.[/quote_box_center]

On je objasnio da je trenutno pod zaštitom države 17 preduzeća, koja će trajati do 31. maja naredne godine, a za 34 preduzeća produžen je rok zaštite sa 31. maja ove godine na 31. oktobar.

[quote_box_center]“Zaštita je trajala do 31. maja i stvorila se priča da se privatizacija treba da se završi do tog maja. Mi rokove nismo imali definisane zakonom, jedino smo definisali pretvaranje društvenog kapitala u državni ili privatni do 31. decembra i taj rok se ne pomera i on nije sporan”, ukazao je ministar.[/quote_box_center]

Sertić je poručio i da je zakonom predviđeno da svi direktori javnih preduzeća koji opstruišu proces privatizacije mogu da budu smenjani, ali i novčano kažnjeni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.