Od 1. januara skuplji TV program. Građani: Preskupo je!

VIDEO K9: Od 1. januara očekuje nas novo poskupljenje takse za medijske javne emitere, RTS i RTV. Proveravamo šta Novosađani misle o ovoj odluci.

122

Prema izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, ova taksa će od 1. januara 2020. godine iznositi 255 dinara umesto 220, koliko je do sada iznosila.

Ova taksa se inače plaća preko računa za struju.

Podsetimo, pre godinu dana TV pretplata poskupela je sa 150 na 220 dinara i građani su 1. januara ove godine dobili račune za električnu energiju uvećane za 70 dinara, što je bilo prvo poskupljenje TV takse posle 31. decembra 2015. godine.

Prema podacima RTS-a od prošle godine, pretplata čini oko 46 posto prihoda javnog servisa, a ostalo su sopstveni i prihodi iz državnog budžeta.

U dokumentu objavljenom na sajtu Skupštine Srbije kao razlog za donošenje izmena navodeno je da je “za potrebe nesmetanog obavljanja delatnosti javnih medijskih servisa najcelishodnije rešenje da se od 1. januara do 31. decembra 2020. oni delimično finansiraju iz budžeta države, a delimično iz takse koja bi se naplaćivala preko računa za struju”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.