Od 1. januara skuplji struja i gas

VIDEO K9: Od 1. januara u Srbiji poskupljuju struja i gas, a ono što građane brine jeste da će ova poskupljena usloviti i dodatna kojih je, kako kažu, ionako previše u poslednje vreme.

0
20

Agencija za Agencija za energetiku odobrila je povećanje cene struje i gasa od 1. januara 2023. godine. Tako da će od sledeće godine cena struje za domaćinstva biti veća za 8%,a cena gasa veća za 11%.

Električnu energiju plaćaćemo, u proseku, 12,4 dinara po kilovat času sa porezima i taksama, dok će kilovat-čas isporučenog gasa, od januara, koštati, takođe sa porezima i taksama, 4,5 dinara.

Prema računici Agencije za energetiku, domaćinstvima koja prosečno troše oko 400 kilovata mesečno račun će biti uvećan do 300 dinara, onima koji se greju na TA peći i noću ih uključuju, biće veći račun do 1.000 dinara, dok građani koji se greju etažno na kotlove na struju mogu da očekuju račune veće za 1.600 dinara.

Najavljeno povećanje cena električne energije i gasa od 1. januara uticaće na dodatno poskupljenje proizvoda i usluga što će sniziti i onako skroman životni standard i kupovnu moć građana Srbije.

Poslednje poskupljenje struje, podsetimo, imali smo 1. septembra za 6,5 odsto, dok su mesec dana ranije u Srbiji povećane cene gasa u maloprodaji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.