Od 1. avgusta predaja zahteva za finansijsku podršku grada za boravak u vrtićima

VIDEO K9: Od 1. avgusta počinje predaja zahteva za finansijsku podršku, odnosno, za besplatan boravak dece u vrtićima Radosnog detinjstva, kao i predškolaca sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović".

0
274

Pravo na finansijsku podršku za boravak deteta u vrtiću može da ostvari porodica sa decom uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu koja su upisana u predškolsku ustanovu na gradskoj teritoriji čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice.

Zahtevi za finansijsku podršku podnose se od 1. do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, gde se mogu preuzeti i obrasci zahteva.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji ranije upisane dece, s obzirom da rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta. Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva. Obrasci zahteva mogu se preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode br. 1. ili na sajtu Grada www.novisad.rs

Takođe, pravo na besplatan boravak deteta u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, može da ostvari roditelj, staratelj ili hranitelj deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć, deteta trećeg i svakog narednog reda rođenja istog roditelja, deteta bez roditeljskog staranja i deteta sa smetnjama u razvoju.

I ovi zahtevi podnose se od 1. do 31. avgusta, radnim danom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova Službi socijalne zaštite Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” Ulica Pavla Simića br. 9.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. avgusta. 2018. godine. Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite telefonom na broj 420-439.

U skladu sa Odlukom o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” sa domom učenika Novi Sad.

Zahtevi se podnose u školi od 1. do 31. avgusta, u kojoj se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.