Od 1. aprila prolećni red vožnje JGSP NS

VIDEO K9: Autobusi Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad od sutra saobraćaju po takozvanom "prolećnom" redu vožnje, uz drastično smanjen broj polazaka na brojnim linijama.

0
46

JGSP Novi Sad od subote, 1. aprila po prvi put uvodi tzv. „prolećni“ red vožnje koji podrazumeva ukidanje velikog broja polazaka na brojnim gradskim i prigradskim linijama.

Polasci na mnogim linija su redukovani, na nekima čak i do 20 puta manje dnevno nego što je to bilo do sada. Ovo znači i da će gradski autobusi radnim danima od sada saobraćati kao što su do sad saobraćali tokom vikenda

Uvidom u prolećni red vožnje primećuje se da je, na primer, na liniji 1 ukupno ukinuto 16 polazaka radnim danima i 15 vikendom, linija 2 će imati 13 polazaka manje, kao i linija 3 radnim danima plus pet polazaka manje subotom. Linija 4 je, sa 67 polazaka radnim danima, smanjena na 55, a Linije 7a i 7b, koje inače imaju najviše polazaka u sistemu gradskog prevoza, ostaju bez ukupno 46 polazaka.

Najveći broj linija ukinuto je u jutarnjim i u večernjim satima, pas će npr. “osmicu” Novosađani čekati nedeljom duže od 40 minuta. Ova linija ima najviše redukcija posle 18 časova, a ukupno ostaje bez 13 polazaka radnim danima i 14 vikendom. Manje redukcije urađene su i na prigradskim linijama, mahom u jutarnjim i večernjim satima.

U odgvoru novosadskim medijima, iz JGSP navode da je dugogodišnjim praćenjem utvrđeno da u prolećnom periodu i sa početkom korišćenja alternativnih vidova prevoza, značajno opada broj građana koji koriste autobus, pa u skladu sa tim primenjuju novi red vožnje, vodeći računa o potrebama putnika i racionalnom, ekonomskom ponašanju.

Ove izmene biće na snazi do kraja juna, kada će stupiti na snagu letnji red vožnje kada će, zbog ukidanja đačkih linija, broj polazaka biti dodatno redukovan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.