Od 1.8. podnošenje zahteva za subvencionisan boravak u vrtiću

VIDEO K9: Od prvog avgusta svi roditelji čija deca su upisana u privatne vrtiće mogu podneti zahteve za dobijanje subvencija grada.

0
1140

U skladu sa Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, za period septembar-decembar 2017. godine, finansijska podrška pruža se roditelju, staratelju, hranitelju, odnosno usvojitelju (u daljem tekstu: roditelj) deteta o kome se roditelj neposredno brine, pod uslovom: da je državljanin Republike Srbije, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište ako je raseljeno lice sa Kosova i Metohije, i da u momentu podnošenja zahteva ne može da upiše dete u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“.

“Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva, počev od 1. septembra 2017. godine. Mesečni iznos finansijske podrške utvrđuje se po detetu prema vrsti boravka, i to: 10.000,00 dinara za celodnevni boravak uzrasta od šest meseci do tri godine, 8.000,00 dinara za celodnevni boravak uzrasta od tri do sedam godina, 3.200,00 dinara za poludnevni boravak sa užinom i 2.800,00 dinara za poludnevni boravak bez užine”.

 

Obrasci zahteva mogu se preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode br. 1. ili na sajtu Grada www.novisad.rs

 

Zahtevi za finansijsku podršku podnose se Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, od 1. avgusta do 30. novembra 2017. godine.

Uz zahtev roditelj prilaže fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije, a uz njegovu saglasnost, službenim putem se pribavlja, uverenje o državljanstvu i prebivalištu, izvod iz matične knjige rođenih za decu, potvrda Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ da dete u momentu podnošenja zahteva ne može da se upiše u tu ustanovu, potvrda privatne predškolske ustanove o upisu deteta u tu ustanovu i rešenje o verifikaciji privatne predškolske ustanove.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.