Očekuje se porast Dunava i bolji ulov

VIDEO K9: Lepe vesti stižu za ribolovce iz Ribolovačkog saveza Vojvodine. Zaustavljeno je opadanje Dunava i u narednim danima očekuje se porast vodostaja, što znači da će riba biti aktivnija, kažu u Savezu.

0
836

“Pritisak raste, imamo sve uslove dobre da provedemo uz vodu i na pecanju ovaj vikend. Dunav će da polako dolazi, vreme je stabilno. Što se tiče ribe, bela riba i dalje je u nekoj suspenziji i vrlo retko radi negde, kako treba, ali evo konkretno ovde u Petrovaradinu, pa može se nešto uloviti na dubinku i od bele ribe neke deverikice i tako dalje, što nije ništa značajno”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Smuđ se ovih dana dobro peca, ali na dubini, pa Jovanović preporučuje ribolovcima, da ukoliko su u mogućnosti isplove na vodu nizvodno u pravcu Sremskih Karlovaca.

“Svaki dan se nešto ulovi, svaki dan bude neki smuđ. Neki od kolega ulove jedan – dva komada, ponekad i više kolega ulove. Tako da, isplati se doći, pogotovo
čamcem, tamo dole uglavnom na čistim, peskovitim delovima, na dubinama negde od oko 5-6 metara. Tu se sada kreće smuđ i konkretnoi ja tamo isto baš lovim i evo imao sam i uspeha ovih dana. Prema tome, kolege ribolovci, imamo lep vikend, leto je, smuđ radi, ali u dubini, ne pri obali, pa hajde da se nađemo na vodi. U svakom slučaju, to nam je mnogo bolje nego da smo negde u gradu na asfaltu ili u nekom stanu sami pod klimom”, naveo je Jovanović.

Jedini nerešen problem na vodama, ostaju čuvari, kojih još uvek nema dovoljno na vodama i kako kaže, ne zna se kada će ih biti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.