Obustava železničkog saobraćaja Novi Sad-Subotica

VIDEO K9: Od danas je obustavljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice zbog radova na izgradnji brze pruge između Beograda i Budimpešte. Vozovi na ovoj relaciji neće saobraćati naredne dve godine.

0
38

Železnički saobraćaj na deonici između Novog Sada i Subotice obustavljen je od danas do kraja 2024. godine, zbog nastavka na izgradnji brze pruge između Beograda i Budimpešte, saopšteno je iz “Infrastruktura železnice Srbije”.

Vozovi će u tom periodu saobraćati pomoćnim pravcima – od Novog Sada preko Odžaka i Sombora do Subotice i od Novog Sada preko Zrenjanina i Sente do Subotice.

Radovi na pruzi Novi Sad-Subotica-Kelebija, dugoj 108 kilometara, počeli su u novembru 2021, ali nisu zahtevali obustavu saobraćaja.

Rok za završetak radova je 33 meseca od potpune obustave saobraćaja na celoj trasi od Novog Sada do Subotice, što znači da je završetak brze pruge planiran do kraja 2024. godine.

Izvođač radova je kineski konzorcijum “China Railway International” i “China Communications Construction Company”, vrednost ugovora je 1,16 milijardi dolara.

Projektom je predviđena rekonstrukcija devet železničkih stanica (Novi Sad, Sajlovo, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Bačka Topola, Žednik, Naumovićevo i Subotica), kao i tri nove stanice sa staničnim kapacitetima (Rumenka, Vrbas i Lovćenac).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.