Obustava rada u Pošti i dalje traje

VIDEO K9: Pošte u Novom Sadu, okolnim mestima, kao i Srbiji i dalje ne rade punim kapacitetom. Radnici pošte od utorka su u obustavi rada, kako su rekli za našu televiziju, sve do ispunjenja zahteva.

1
73

Obustava rada u poštama u Novom Sadu, a kako saznajemo, i u mnogim delovima Vojvodine i Srbije i dalje traje.

Radnici u tehnologiji – poštari, dostavljači, kuriri, vozači, šalterski radnici, kažu da neće odustati od obustave rada sve dok ne dobiju zvanične garancije od Vlade Srbije da će njihovi zahtevi biti ispunjeni, a tiču se povećanja plata od minimum 30 odsto, zapošljavanja nedostajućih radnika, isplate zarade iz dobiti za prethodnu godinu, prekida, kako navode, “tihe” diskriminacije prema zaposlenima i favorizovanja pojedinaca.

Trenutno je dostava pošiljki obustavljena, radno vreme pošta je promenjeno, a na šalterima su samo, prema rečima zaposlenih koji su u obustavi rada, radnici koji su zaposleni na ugovor na određeno, kao i radnici iz administarcije koji su zbog situacije premešteni na ova mesta. Za našu televizuju, zaposleni koji su u obustavi rada kažu da dolaze redovno na posao i provode tamo svoje radno vreme sedeći u kancelarijima.

Navode i da još nisu dobili nikakve odgovore na svoje zahteve od rukovodstva preduzeća, kao ni od Vlade Srbije. Podsetimo, v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević uputio je u petak javni poziv za pregovore predsedniku sindikata Sloga, Stefanu Mitroviću, podsećajući i njega i sve zaposlene koji su u obustavi rada da je to nelegalno i da im može uslediti otkaz nakon osam dana.

Mitrović je, međutim, izjavio za medije da neće ići na pregovore jer je on sam podržava obustavu rada, ne kao sindikalac, već kao radnik Pošte. Zaposleni koji su u obustavi rada ponovo su naglasili da je reč o spontanoj obustavi te da ni pojedinci ni sindikati ne mogu da pregovaraju u njihovo ime, kao i da ne pristaju ni na kakve dogovore već samo na ispunjenje zahteva i da sve do tada pošte neće raditi punim kapacitetom.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.