Obuke NSZ za posao u IT sektoru

VIDEO K9: Do 22. jula su u toku prijave za obuke u sticanju znanja i veština za rad u IT sektoru koje organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje. U Novom Sadu će za ove obuke biti mesta za 100 nezaposlenih kandidata.

375

Nacionalna služba za zapošljavanje planira izvođenje specijalističkih informatičkih besplatnih obuka u 10 gradova širom Srbije.

Programi obuka, kako ističu, usklađeni su sa potrebama tržišta rada.

“To su obuke samo za nezaposlena lica za ukupno 775 kandidata sa teritorije cele Srbije, nezaposlenih. Obuke će se odvijati u 10 gradova u Srbiji. U pitanju je ukupno 19 obuka u ovih 10 gradova. Napomenuću samo neke, to je izrada veb-aplikacija, java programiranje, PHP programiranje, Net programiranje i tako dalje”, rekla je Đurđina Mačak, savetnik za informisanje u novosadskoj filijali NSZ.

U Novom Sadu će, prema njenim rečima, biti održane tri obuke za ukupno 100 kandidata.

“U pitanju su Java programiranje, Net programiranje i Front and Veb programiranje, ali ono što je značajno da napomenemo to je da će biti kandidatima omogućeno, obuka će biti omogućena teritorijalno pokretljiva. Znači, kandidat iz bilo kog mesta iz Srbije može da se prijavi za samo jednu obuku, ali na bilo kojoj lokaciji od ovih deset gradova, a eto ko ima tih mogućnosti da putuje, NSZ će snositi putne troškove u visini do 10.000 dinara”, navela je Mačak.

Zainteresovani se za obuke mogu prijaviti isključivo putem sajta www.itobuke.rs i to do 22. jula u ponoć.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje očekuju da će polaznici u velikom procentu nakon obuke ubrzo uspeti i da nađu zaposlenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.