Obuka za vodiče sužbenih pasa

VIDEO K9: 11 policijskih službenika trenutno se nalazi na šestomesečnoj obuci za buduće vodiče službenih pasa, a danas ih je obišao i ministar policije Nebojša Stefanović.

135

U bazi Čete vodiča službenih pasa Policijske brigade, šestomesečnu obuku za buduće vodiče službenih pasa, pohađa 11 policijskih službenika, od kojih su četvorica iz Policijske brigade, dok su ostali iz različitih policijskih uprava u Srbiji.

U Četi vodiča službenih pasa trenutno ima 55 pripadnika službe i 50 pasa koji su samo ove godine pomogli u devet akcija otkrivanja droge, kao i u četiri slučaja pronalaska eksploziva.

Pripadnike policije koji se nalaze na ovoj obuc je obišao ministar policije Nabojša Stefanović, koji je tom prilikom prisustvovao i pokaznoj vežbi otkrivanja i bezbednog uklanjanja eksploziva na vozilu uz pomoć službenog psa.

Pored obuke za policijske služebnike, klub dresera i vodiča službenih pasa “Policajac”, organizovao je i tromesečni kurs koji je namenjen građanima i njihovim ljubimcima, u cilju pomoći građanima u dresuri i boljoj socijalizaciji njihovih pasa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.