Obuka za personalne asistente

VIDEO K9: U Centru "Živeti uspravno" juče je počela trodnevna obuka za 12 personalnih asistenata, na dan kada je ovaj centar osnovan pre 21. godinu.

0
169

U kancelariji Centra “Živeti usprvano” u Novom Sadu u toku je trodnevna obuka za 12 personalnih asistenata koji žele ili se već bave ovom vrstom usluge.

Akreditovanu obuku održava potpredsednica Centra “Za samostalni život”, Mimica Živadinović, u čast njegovoj osnivačici Gordani Rajkov koja je preminula u junu prošle godine. Obuka je započela na 21. godišnjicu postojanja Centra “Živeti uspravno”.

Personalni asisteni na obuci stiču znanja o istorijatu ove usluge, o tome koje su njihove obaveze na poslu, o poslovnom odnosu s korisnikom i članovima porodice, o veštinama komunikacije.

Trenutno u Centru “Živeti uspravno” ima 29 personalnih asistenata, a postoji još jedan centar koji pruža ovakvu ulsugu. Međutim, kako kažu u Centru, veoma mali broj Novosađana je zainteresovan za taj posao, a jedan od razloga je i to što Grad ne finansira ovu vrstu usluge te asistetni Ugovor o radu potpisuju sa Centrom.

Centru “Živeti uspravno” do 28. februara predstoji i preseljenje iz kancelarije u Jevrejskoj 20, u planu je da nove kancelarije budu na SPENS-u, međutim zbog programskog finansiranja dela usluge, još uvek se ne zna tačna lokacija njihovog budućeg sedišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.